گردش تاپیک

وبلاگ گردشگری گردش تاپیک در رابطه با مباحث گردشگری و مسافرت ایجاد شده است

گردش تاپیک

وبلاگ گردشگری گردش تاپیک در رابطه با مباحث گردشگری و مسافرت ایجاد شده است

در این وبلاگ سعی بر معرفی مباحث حول گردشگری و توریستی می باشد.

۱ مطلب در بهمن ۱۴۰۰ ثبت شده است

برنج چیست؟

برنج (Oryza sativa) دانه علف غلات است. این یکی از مهم ترین کربوهیدرات های غذایی در جهان است که بیش از نیمی از جمعیت جهان به آن وابسته هستند. برنج که معمولاً آب پز یا بخارپز می شود را می توان به آرد بدون گلوتن تبدیل کرد. این یکی از اجزای اصلی بسیاری از غذاها از جمله غذاهای هند، چین و آسیای جنوب شرقی است.

انواع زیادی برنج وجود دارد، اما به طور کلی بر اساس شکل (دانه بلند یا کوتاه) و رنگ - سفید یا قهوه ای - طبقه بندی می شوند. برنج سفید سبوس بیرونی غنی از فیبر غلات را همراه با جوانه غنی از مواد مغذی حذف کرده است. در نتیجه، ماندگاری طولانی‌تری دارد، سریع پخته می‌شود، اما طعم ملایم و خنثی دارد. از نظر تغذیه ای فیبر و پروتئین کمتری نسبت به معادل غلات کامل دارد. از سوی دیگر، برنج قهوه‌ای حاوی سبوس و جوانه است که آن را غنی از مواد مغذی و فیبر می‌کند و طعم آجیل را حفظ می‌کند.

فواید تغذیه ای برنج طارم هاشمی

  • یک وعده 100 گرمی برنج سفید (آب پز) فراهم می کند:
  • 131 کیلو کالری / 560 کیلوژول
  • پروتئین 2.8 گرم
  • 0.4 گرم چربی
  • 31.1 گرم کربوهیدرات
  • 0.5 گرم فیبر
  • یک وعده 100 گرمی برنج قهوه ای (آب پز) به شما کمک می کند:
  • 132Kcal/562KJ
  • پروتئین 3.6 گرم
  • 0.9 گرم چربی
  • 29.2 گرم کربوهیدرات
  • 1.5 گرم فیبر
  • 48 میلی گرم منیزیم
  • 125 میلی گرم فسفر

5 فایده مهم برنج طارم هاشمی برای سلامتی چیست؟

1. ممکن است به حفظ وزن سالم کمک کند

برنج قهوه ای حاوی فیبر و پروتئین است که هر دو اثر سیر کنندگی دارند و نسبت به برنج سفید به شاخص گلیسمی (GI) پایین تری کمک می کنند. این بدان معناست که کربوهیدرات های تامین شده توسط بخشی از برنج قهوه ای به طور پیوسته به انرژی تبدیل می شوند. به همین دلیل، انتخاب برنج قهوه ای به جای سفید به کاهش گلوکز خون و سطح انسولین ناشتا کمک می کند. همه اینها سطوح انرژی را تثبیت می کند، از هوس ها جلوگیری می کند و ممکن است به مدیریت وزن کمک کند.

تصویر برنج سفید کمتر واضح است، با برخی از مطالعات نشان می دهد افزایش وزن و به ویژه چربی شکم افزایش می یابد، در حالی که مطالعات دیگر هیچ ارتباطی را نشان نمی دهند. با این حال، تصور می‌شود که مصرف منظم برنج سفید ممکن است منجر به افزایش سطح قند خون شود که در طول زمان ممکن است خطر ابتلا به سندرم متابولیک از جمله افزایش وزن را افزایش دهد.

2. برنج قهوه ای از بیماری های مزمن محافظت می کند

برنج قهوه ای لایه سبوس را حفظ می کند و به همین دلیل حاوی ترکیبات محافظی به نام فلاونوئیدها است که نمونه هایی از آنها شامل آپیژنین و کورستین است. این ترکیبات نقش مهمی در محافظت در برابر بیماری دارند. مطالعات متعدد نشان می دهد که مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای در رژیم غذایی با کاهش خطر بیماری هایی مانند بیماری قلبی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پانکراس و معده و همچنین دیابت نوع 2 مرتبط است.

3. برنج سفید انرژی را پشتیبانی می کند و سطح گلیکوژن را پس از ورزش بازیابی می کند

ورزشکاران اغلب برنج سفید را به عنوان منبع انرژی ترجیحی انتخاب می کنند، به خصوص زمانی که بعد از ورزش سوخت گیری می کنند. این به این دلیل است که کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند برنج سفید، منبعی از کربوهیدرات سریع و در دسترس هستند که برای جبران گلیکوژن ماهیچه ها پس از فعالیت بدنی مورد نیاز است.

4. برنج سفید برای دستگاه گوارش آسان است

برنج سفید به راحتی هضم می شود، فیبر کمی دارد و اگر درست پخته شود و سرو شود بعید است که باعث ناراحتی معده شود. ممکن است برای کسانی که از سوزش سر دل یا حالت تهوع و همچنین در طول شعله‌ور شدن بیماری‌هایی مانند دیورتیکولیت و بیماری کرون رنج می‌برند، مفید باشد.

5. این یک دانه بدون گلوتن است

برنج که به طور طبیعی فاقد گلوتن است، یک گزینه ارزشمند برای مبتلایان به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن غیر سلیاک است. انواع قهوه ای و غلات کامل به ویژه مفید است زیرا فیبر نامحلول را تامین می کند که عملکرد گوارشی را تقویت می کند و باکتری های مفید روده را که برای سلامتی بسیار مهم هستند، "سوخت" می کند.

آیا برنج طارم هاشمی برای همه بی خطر است؟

برنج یک غذای اصلی مهم است، با این حال، گزارش‌ها آن را با آلودگی آرسنیک مرتبط می‌دانند، که سطوح بالای آن، در یک دوره ثابت، با افزایش خطر بیماری قلبی و سرطان مرتبط است. تجمع آرسنیک در قسمت سبوس دانه بیشتر است، به این معنی که برنج سبوس دار ممکن است به طور بالقوه مقادیر بیشتری از این آلاینده فلز سنگین نسبت به برنج سفید داشته باشد.

با توجه به وزن کمتر بدن آنها، قرار گرفتن در معرض آرسنیک برای کودکان نگرانی بیشتری دارد. این خطر با انتخاب های غذایی محدود آنها و این واقعیت که بسیاری از اولین غذاها بر پایه برنج هستند افزایش می یابد. به همین دلیل از مصرف شیر برنج که از سبوس غلات تهیه می شود برای همه کودکان زیر 5 سال باید خودداری شود.

برخی از نکات مفید آشپزخانه ممکن است به کاهش سطوح آرسنیک کمک کند، مانند شستن برنج قبل از استفاده و استفاده از حجم زیاد آب برای برنج هنگام پختن. گفته می شود، مصرف برنج در حد اعتدال به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل نباید برای اکثر مردم مشکلی ایجاد کند.

یکی از بهترین برنج های موجود در بازار، برنج طارم هاشمی است که از طریق این لینک میتوانید آن را خریداری کنید.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۰۰ ، ۱۲:۲۹
kezhvan abbasi